top of page

Stichting Zwaluwe, vroeger en nu.

In de jaren ’70 en ’80 organiseerde Olmeda in Lage Zwaluwe de jaarlijkse Koninginnedag en de wandel- en fietsdriedaagse. In het bestuur zaten toen o.a. Gerard Cornel en Ad de Jong. Daarbuiten was Olmeda ook verantwoordelijk voor de jeugdactiviteiten tijdens de grote vakantie en gedurende het gehele jaar werden er instuifen, knutselmiddagen , filmmiddagen en 1 x per 2 weken de bekende Olmeda “Soosavonden” op zaterdagavond georganiseerd.

Eind 1989 is Olmeda opgeheven en over gegaan in Stichting Zwaluwe voor het organiseren van de nu Koningsdag en de fiets- en wandeldriedaagse, met als thuisbasis voor de spelletjes tijdens Koningsdag en het start- en eindpunt van de fiets- en wandeldriedaagse VV Zwaluwe.

Goede herinneringen zijn er aan de Koninginnedagen, waarbij de spellen in groepsverband en in competitie moesten worden gehouden en het eindspel ’s avonds in de feesttent ( van VV Zwaluwe ), met een playbackshow werd afgesloten.

Van de geschiedenis gaan we naar het “nu”.

Om de organisatie van de activiteiten van Stichting Zwaluwe “rond” te krijgen heb je een enthousiast bestuur nodig die e.e.a. tot een goede uitvoering brengen. Vanaf September zijn ze al bezig met de voorbereidingen van de Koningsdag, en de wandel-en fiets driedaagse.

Truus van Heeren, Gerda de Boer, Elly Vos, Adrie Reniers en Gerard Cornel zijn momenteel de drijvende krachten van Stichting Zwaluwe waar ik als voorzitter enorm trots op ben.

Mede door alle vrijwilligers die ieder jaar weer bereid zijn om te helpen worden de activiteiten van de stichting in goede banen geleid.

Namens ons allemaal wensen wij iedereen een fijne, gezellige en ontspannen fietsweek toe!

Met vriendelijke fietsgroet,

Teun van de Steenoven,

Voorzitter Stichting Zwaluwe.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page